Arne Benoni - Døra på Gløtt - Min Countrymusikk,

Alta

09.10.2019 - 09.10.2019Alta Kultursal Onsdag 9.oktober 2019 kl 19.00

 

 

MED “DØRA PÅ GLØTT” SATSER ARNE BENONI PÅ NORSK IGJEN!

Arne Benoni har underholdt fans verden over, hatt stor listesuksess i USA og fått en velfortjent status som en av Norges mest populære countrysangere. Nå vender den folkekjære artisten tilbake til røttene med albumet “Døra på gløtt”, der lofotværingen for første gang synger på sin opprinnelige dialekt!


- De fleste spillejobbene mine nå er i Norge, og jeg merker godt at folk er interessert i å høre tekster på morsmålet. Når vi har testet ut de nye låtene på konserter, er det da også dem vi har fått mest applaus for.

 

Selv om Arne Benoni har bodd på Østlandet i 35 år, har han tatt vare på dialekten fra fiskeværet Napp i Lofoten, der han der han trådte sine første barnesko, men flyttet til Kabelvåg i 1959, og året etter til Hopen.
 

Forrige gang den rutinerte vokalisten, gitaristen og låtskriveren ga ut plate på norsk, var i 1992. Nå gleder han seg stort til å presentere låtene på det nye albumet, og løpet av 2019 blir det en lang rekke konserter for trofaste fans rundt om i landet.
 

- Tittelen “Døra på gløtt” hentyder på å være i en endringsfase, samtidig som en beholder noe av det en har med seg fra før. Tekstene handler mye om mellommenneskelige forhold og hverdagslige temaer som folk kan kjenne seg igjen i.

 

Sangene er som vanlig melodiøse og fengende, og lydbildet på “Døra på gløtt” er mer akustisk enn tidligere. Med seg i studioet i Sandefjord har Benoni hatt Maurits Opsahl (trommer) og en annen lofotværing, Tor Arne Hansen (kontrabass, koring). I tillegg er det gjort musikalske pålegg i Nashville. På denne konserten stiller Arne med en trio bestående av de to nevnte musikerne ovenfor.
I tillegg til de nye sangene, vil publikum selvsagt også få høre flere av Arne Benonis kjente og kjære låter fra opp gjennom årene. Og han har nok å velge i: Dette er tross alt mannen som har gitt ut rundt 20 album, mange av dem innspilt i Nashville, countrymusikkens høyborg.

“Lofotsheriffen” fra Norge har hatt hitlåter både på Billboard- og Cash-Box-listene i USA og i mange andre land. Han har spilt på legendariske Grand Ole Opry og på amerikansk fjernsyn, turnert i Europa, opptrådt med verdensstjerner som Lynn Anderson og Dottie West, og blir regnet som en av de største tolkerne av Jim Reeves’ sanger.    

Gled dere! Dere er hjertelig velkommen!Kjøp billetter her