Caught in the Middle,

Alta

20.03.2018 - 20.03.2018Alta Kultursal mandag 20. mars 2018 kl 19.00

 

Caught in the Middle er et internasjonalt samarbeid mellom Norge og Australia. 

 

Om forestillingen: 
Forestillingen er inspirert av livserfaringene til aboriginske skuespiller Heath Bergersen og samisk danser Elle Sofe Henriksen samt joiker Sara Marielle Gaup. Caught in the Middle er en fortelling om identitet og forbindelse til urfolk i Skandinavia og Australia. Her er kulturkløfter og kulturmøter et gjennomgående tema som tar sitt utgangspunkt i to befolkningsgrupper, på hver sin side av Jorden, som begge har opplevd kolonialisering og undertrykkelse. 
Forestillingen kombinerer dans, teater og musikk som framføres live. 

Forestillingens bakgrunn: 
Heath Bergersen var det siste aboriginske barnet som myndighetene tvangsadopterte til en hvit familie i Vest-Australia i 1976. Heaths nye familie, Bergersen-familien, immigrerte opprinnelig fra Norge til Australia i 30-årene og ble dermed en forbindelse som førte Heath til Norge og videre til fortellingene om den samiske kulturen. Gjennom samarbeid med kunstnerisk leder Kate Denborough bestemte de seg for å fortelle en ny historie, en historie som forbinder aboriginsk og samisk kultur - i en miks av tradisjonelle og moderne uttrykk. 

Caught in the Middle skaper et fysisk språk som forbinder kulturer på tvers av grenser, gjennom ulike språk og verdier. Samisk joik, tradisjonell didgeridoo og moderne jazz smelter sammen med poplåter. Musikken som spilles live på scenen er i seg selv et fengende soundtrack til denne multimediale forestillingen. 

Tilblivelsen av dette prosjektet har blitt skapt i respekt for og med nysgjerrighet overfor ulike kulturers mangfold og med anerkjennelse av de utfordringer og urettferdigheter som er gjort gjennom forskjellsbehandling av mindretallskulturer. 

Om KAGE: 
KAGE er et australsk dansekompani som utforsker og utvider dansekunstens format gjennom grenseoverskridende samarbeid og på tvers av disipliner. KAGE sine forestillinger kjennetegnes ved høy kunstnerisk kvalitet, vakre bilder og idémangfold. KAGE har konsekvent jobbet med dans som kunstform samtidig som de risikovillig har skapt forestillinger som diskuterer sosiale problemstillinger. Inkluderingen av et bredt spekter av samtidskultur gjør KAGE sine forestillinger både overraskende og overbevisende. 

Co-produsert av: 
Dansearena nord - Nord-Norges senter for dansekunst
NorrlandsOperan, Sverige

Støttet av: 
Norsk kulturråd og Australia Council for the Arts

Regi og koreografi:

Kate Denborough

Skapt i samarbeid med:
Eirik Fuglesteg Luksengard 
Elle Evangelista
Ánne Mággá Wigelius
Heath Bergersen
Sara Marielle Gaup
Steinar Raknes
Timothy Ohl
Elle Sofe Henriksen

Foto:
Alison LairdKjøp billetter her