Frøydis Grorud ,

04.03.2020 - 04.03.2020Barila Pub, onsdag 04. mars kl. 20:30

 

I 20 år har hun stått i front på tv skjermen med husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat, nå skal hun på turne i Finnmark med Scene Finnmark.
Frøydis Grorud saksofonist, fløytist og komponist har samarbeidet med de fleste av landets artister og musikere, nå skal hun samarbeide med Scene Finnmark`s musikere som vil resultere i en turne i uke 10 i 2020. Frøydis har gitt ut en rekke plater siden 2009. Vinteren 2019/20 slippes hennes nye jazzalbum med egne komposisjoner End of a beautiful story, vi vil nok få høre noe av disse låtene på turneen. Med seg på turneen i Finnmark har hun:Saksofon/fløyte: Frøydis Grorud
Gitarist: Asbjørn Ruud
Bassist: Marianne Halmrast
Trommer: Tobias Solheim-Nilsen---------------------------------------------------------------------------------------(født 5. desember 1974 Skien) er en norsk saksofonist, fløytist og komponist, nå bosatt i Drammen. Grorud er utdannet ved UIA ( tidligere Rytmisk linje ved Agder musikkonservatorium) og Norges musikkhøgskole. Hun spiller blant annet med Torun Eriksen og i bandene Vintermåne og Trio de Janeiro. I mars 2009 kom hennes første solo-CD, Himmeldryss – en instrumentalplate der hun tolker kjente salmer. Hun har også gitt ut jazzplaten Melting Sound på Jazzland Recordings med Bugge Wesseltoft som produsent. Andre utgivelser er jazz/salmeprosjektet Psalmfulness med pianist og organist Ulf Nilsen, prosjektet Duften av liv  med pianist og vokalist Trude Kristin Klæboe, folkemusikk/jazz-prosjektet Blåsang med kvederen Anne Gravir Klykken (Jazzland rec.) og julealbumene Stille som snø og Sanger om glede og fred, sistnevnte i samarbeid med vokalist Torun Eriksen (begge Jazzland rec.). Frøydis Grorud var medkomponist på CD-en Markblomster og potteplanter, – en plate hvor Grorud sammen med medkomponist Espen Gjelstad Gundersen tonesatte 15 utvalgte dikt av Henrik Ibsen. Vinteren 2019/20 slippes hennes nye jazzalbum med egne komposisjoner End of a beautiful story (Jazzland rec.). Med på denne platen spiller Torjus Vierli tangenter, Hermund Nygård trommer og Magne Thormodsæter kontrabass. 

 

 
Hun har vært den faste saksofonisten i husbandet til det populære NRK-programmet Beat for beat i perioden 1999-2019. Bandets kapellmester er pianist Trond Lien. Bandet for øvrig består av gitarist Børge Petersen-Øverleir bassist Erik Højgaard Anti og trommeslager Ole Petter Hansen Chylie.

 


I tillegg har Grorud samarbeidet med en rekke av landets artister og musikere, alt i fra jazzmusikerne Bugge Wesseltoft og Audun Kleive til Nora Brockstedt, Ingebjørg Bratland, Samuel Ljungblahd, Rita Eriksen og Erik Bye. Frøydis Grorud har over de siste årene produsert og arrangert en rekke konserter i serien Frøydis inviterer ved både Drammens Teater og Chat Noir i Oslo. Disse konsertene har hatt stor suksess og vært svært populære blant publikum. 

 


Grorud mottok Telemark fylkeskommunes kulturpris 2010 og Buskerud fylkeskommunes kulturpris i 2018. Dette blir en herlig konsert av høy kvalitet- velkommen skal du være!

Konsertstart: 20:30

Billett: 225,-
Kjøp billetter her