Musikklinjekoret og Vokal Nord presenterer Carmina Burana,

Alta

18.03.2019 - 18.03.2019Alta kultursal mandag 18. mars 2019 kl 19.00

 

 

Du har garantert hørt det, kanskje har du vært med og sunget det, spilt det eller i alle fall hørt stykker fra det. Carl Orffs storslåtte, rituelle, voldsomme og vakre verk Carmina Burana.

Koret Vokal Nord fra Tromsø var med på Festspillenes produksjon av dette stykket i 2017. Det gav så mersmak at de nå har gått sammen med musikklinjene på de videregående skolene i Alta, Tromsø (Kongsbakken), Sortland og Harstad (Heggen) om å igjen sette opp en produksjon av verket. Musikklinje – elevene vil bidra som kor og solister på konsert i sine respektive byer. Med på turneen er også to glimrende pianister og en dynamisk og drivende slagverkseksjon.

 

 

Middelaldersanger

Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern». I 1930 kom komponist Carl Orff over en stor samling dikt og sanger fra middelalderen. Disse hadde blitt funnet i et kloster i Sør-Tyskland på 1800- tallet. Det var drikkeviser, kjærlighetsballader og naturdiktning, mange av dem med ganske friske og rå. Carl bestemte seg for å plukke ut sine favoritter blant disse ikke- kirkelige tekstene. Slik lagde han Carmina Burana: Profane sanger for kor og solister sammen med instrumenter og magiske bilder

 

Musikklinja ved Alta Videregående skole stiller med sitt helt egne kor bestående av musikklinjas elever under ledelse av dir. Birger André Nilsen.

 

Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.Kjøp billetter her