Patina – Å eldes med glans,

05.09.2019 - 05.09.2019Alta Kultursal Torsdag 5.september 2019 kl 18.00

 

Den nordnorske PATINA er en vakker, sår og morsom fortelling om å eldes med glans.

Festspillene i Nord-Norge, Kulturhuset Finnsnes og Dansearena Nord har samlet danseglade damer i godt voksen alder til et nordnorsk danseteater som hadde premiere mandag 25. juni.Patina ble koreografert og iscenesatt for første gang i Orkdal av tidligere teatersjef i Carte Blanche, Arne Fagerholt, og har siden det gått sin seiersgang gjennom landet til strålende mottakelse fra publikum og presse.

 

 

 

Mitt mål har hele tiden vært å lage en danseforestilling som får eldre damer til å funkle, og er en hyllest til våre mødre, bestemødre og oldemødre.

KOREOGRAF ARNE FAGERHOLT

Arne Fagerholt har gjennom forestillingen Patina gitt en hyllest til mors generasjon. Her møter vi damenes egen reise gjennom barndommen, via krigsår, ungdomstidens flørt og forelskelser til hardt arbeid og sorg. Arne Fagerholt ønsket å fortelle historier om både opp- og nedturer som har ledet kvinnene hele veien frem til der de står i dag, som godt voksne, men like fullt stjerner i sin egen forestilling om levde liv.

 Når forestillingen nå endelig gjennomføres i Nord-Norge, er det med 27 godt voksne damer på scenen.  Dette er virkelig en unik danseforestilling, som har gått sin seiersgang gjennom landet.  Danserne er delvis rekruttert fra turnmiljøet i Midt-Troms som hadde sin blomstringstid på 1960– og 1970–tallet. 

Forestillingen er støttet av Troms Fylkeskommune og Sparebank 1 Nord-Norge.Kjøp billetter her