Sami Music Week/Sámi Musihkka Vahkku 2018 presenterer: Heimen og Felgen Orkester,

Alta

09.02.2018 - 09.02.2018City Scene - 09.februar. Dørene åpner kl. 22:00. Showstart 23:00

 

Festivalen er tilbake i byen andre uka i februar. Flere konserter og masse god musikk bidrar til en uhøytidelig partystemning på City Scene i Alta. Vi åpner programmet på fredag 9 februar med et dobbeltkonsert med art-pop bandet HEIMEN fra Alta og hele Sápmis allsang- og alljoik konger Felgen Orkester.


 
HEIMEN – musikk du ikke har hørt før …
HEIMEN inviterer deg inn i sitt univers; det er mørkt, feminint, vilt og vakkert. Kari Heimen fra Alta er komponist, tekstforfatter, vokalist og trommis i eget band. Hun fremstår som en feminin og sensuell frontfigur bak trommesettet med en varm og intens tilstedeværelse på scenen. Mye av musikken har blitt til på kalde mørke vinterkvelder – både ute i kulda eller inne i stua, den gjenspeiler Heimens bakgrunn som Finnmarking og same.
Heimen gir deg vakre melodilinjer, skjeve suggererende rytmer og merkelige klanger. Heimen beveger seg i et musikalsk landskap av artpop, artrock, etno, jazz og cabaret.


Spotify:             https://open.spotify.com/album/6PJSvgRT8LYwvXyQcFhViJ
YouTube:           https://www.youtube.com/watch?v=6oiGRkHVfWc
Facebook:          https://www.facebook.com/heimenmusic/


Felgen Orkester er et samisk pop/rock/folk-band som lager lystige og melodiøse sanger. Bandet fra Karasjok består av 5 søskenbarn og en kamerat som sikkert også er i slekt med resten. Alle tekstene er på nord-samisk og henter mye av inspirasjonen fra det abstrakte i naturen, kjærlighet, livsfilosofer, kombinert med joik. Bandet har utgitt en EP og to fullengde album + en del singler. Nylig ble “Skealbma Mojit” albumet fra 2015 tildelt et gulltrofè. Felgen Orkester har kommet på første plass i kategorien «Årets samiske radiohit 2015» under Sami Muisc Awards i februar 2016. Felgen Orkester elsker å opptre live og har en fremtredende allsang- og all joikfaktor på konsertene. 


Spotify: http://bit.ly/RosvuSpotify
WiMP: http://bit.ly/RosvuWiMP
iTunes: http://bit.ly/RosvuiTunes
Kjøp billetter her