Simone Grøtte: Glemt,

Alta

08.04.2019 - 08.04.2019Alta Kultursal Mandag 8.april 2019 Kl. 19:00

 

 

GLEMT, av koreograf Simone Grøtte fra Lakselv, er en danseforestilling med den brutale nordnorske krigshistorien som bakteppe.

7800 personer har siden premieren sett forestillingen, senest under den internasjonale dansefestivalen Cinars i Canada. Både anmeldere og publikum har trykket GLEMT til sitt bryst, og under forestillingens premiere på Festspillene i Nord-Norge ble den møtt med både tårer og trampeklapp fra publikum – og seksere fra anmelderne. Nå kommer GLEMT endelig hjem til Finnmark!

 

"GLEMT er en gjennomgripende kunstopplevelse. Så sterk. Så heftig. Så vakker. Så viktig. Og så godt sydd sammen at det bare er å klappe i hendene. Lenge. Alle trenger å se GLEMT."
– Anki Gerhardsen, Nordlys. Terningkast 6

Jeg spør bestefar hvilken lyd han husker best fra krigen. Han svarer «luken som skalkes igjen over oss når torpedoalarmen går.» Bestefar forteller at han som 11-åring ble hentet i hjemmet sitt og tvangsevakuert med den tyske båten Karl Arp. Hvorfor hadde jeg ikke hørt om dette før? Hvorfor hadde jeg ikke spurt?

Hverdagserindringer, krigens nyanser, smak, lukt og barndomsminner. Forestillingen tilnærmer seg den store krigen gjennom det lille menneskets erfaringer.
GLEMT er erindringer om krig, om å miste, om å glemme, om å forsøke å reise seg igjen.

 

BIO SIMONE
Simone Grøtte er danser og koreograf fra Lakselv, og er blant annet kjent for den kritikerroste publikumssuksessen ”Mannen som stoppa hurtigruta.” Arbeidet bærer sterkt preg av hennes nordnorske og samiske bakgrunn, der dette veves inn et moderne uttrykk både i tematikk, scenografi og musikk. Forestillingene hennes utforsker spørsmål rundt identitet og tilhørighet, med en dypt menneskelig tilnærming.
Grøtte har tidligere gjort samproduksjoner med store institusjoner som Hålogaland Teater, Varangerfestivalen og Riddu Riddu Festivalen.


Krediteringer
Konsept, regi og koreografi: Simone Grøtte
Dansere: Hanne Svenning, Karianne Andreassen, Henriette Hamli, Magnus Haals og Erlend Danielsen
Komponist og lyddesign: Herman Rundberg
Scenografi: Mari Lotherington
Kostymedesign og søm: Caroline Evju og Else Ciljan Jakobsen
Lysdesign: Tor Ditlevsen
Historisk konsulent: Arvid Petterson
Regikonsulent: Katrine Strøm
Maskedesign: Ole Elias Høve
Musikere: Strykere fra Nordnorsk Symfoniorkester, Kristian Olstad og Herman Rundberg
Vokal: Ola Bremnes, Mari Boine, Inger Marja Eira, Samisk Samspillgruppe og Herman Rundberg.


Støttet av: Norsk Kulturråd, Dansenett Norge, Fond for Lyd og Bilde, Spenn, Fond for utøvende kunstnere, Sametinget og Dansearena nordKjøp billetter her