Velkommen til en ny sesong av Live Opera i HD fra The Met!  

Det er med stolthet og stor entusiasme vi går inn i den ellevte sesongen med direkte overføringer fra et av verdens fremste operahus; noe som gjør at du som publikum kan besøke New York og The Metropolitan Opera i salen på Verdensteatret i Tromsø. Vi kan glede oss over ti fantastiske operaer denne sesongen, nøye utvalgt av Met Opera.  Oppsetningene vises som matinéforestillinger i NY og på grunn av tidsforskjellen er vi så heldige å kunne oppleve disse som helaftens forestillinger her i Norge.  

Sesongen starter med en ny produksjon av Wagners Tristan und Isolde, med selveste Sir Simon Rattle i hans første Live i HDforestilling. Så overtar Mets førstedirigent, Fabio Luisi dirigentsrokken når han leder et strålende ensemble i Mozarts Don Giovanni , før finske Susanna Mälkki debuterer med publikumsfavoritten L’Amour de Loin av Kaija Saariaho har sin Metpremiere denne høsten. Videre dirigerer James Levine en versjon av Verdis tidlige drama, Nabucco, med Placido Domingo i tittelrollen, før Gianandrea Noseda leder an i en gnistrende versjon av Gounods Roméo et Juliette. Kristine Opalais synger tittelrollen i Dvořáks eventyropera om vannnymfen Rusalka, og Sonya Yoncheva fremfører sin kritikerroste tolkning av Valéry i Verdis La Traviata for Live i HD-publikum for første gang. James Levine dirigere det sjeldne gjensynet med Mozarts Idomeneo, Anna Netrebko gjør reprise på en av sin mest kritikerroste rolle Eugene Onegin av Tchaikovsky og det hele avsluttes med Renée Fleming i en av signaturroller mot Elïna Garanča i Der Rosenkavalier av Richard Strauss.  

Live Opera i HD fra The Met presenteres av Verdensoperaen i Nord        i samarbeid med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester, med støtte fra Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune. Samtidig vil vi benytte anledningen til å takke vårt fantastiske publikum. Uten dere hadde ikke dette vært mulig! 

 


Arrangementer