Hålogaland Teater: Twigs - Hele hælvetes slekta,

Kirkenes

17.02.2018 - 17.02.2018Lørdag 17. februar kl 18.00 i Sør-Varanger Kultursal

 

Møt Guri Johnson når hun får bryne seg på Kristian Figenshow og John Sigurd Kristensen i komedien Twigs – Hele hælvetes slekta.
I den varme, vittige og menneskelige komedien Twigs møter vi ikke bare tre skuespillere som spiller tolv roller, men vi blir også kjent med resten av slekta – Hele den hælvetes slekta, som vi kaller forestillingen.Ragnar Olsen har oversatt stykket og tilpasset det til nordnorske forhold på en kraftfull rett fram måte. Gjennom de tre skuespillerne møter vi hele slekta, på godt og ondt. Det er avdøde ektemenn, en tunghørt svoger, læstadianske besteforeldre, griske svigerinner, flyttemenn, en katolsk prest, psykiateren Dr Krohn og diverse naboer.
I denne morsomme fortellingen møter vi tre søstre som livet har gitt ulike skjebner. Ebba er i ferd med å flytte inn i ny leilighet på Strandkanten. Ellinor lever med sin tidligere militæransatte mann i Målselv. Elise skal feire sølvbryllupsdag, og felles for dem alle er at de er livredde for å bli som moren sin. Men når vi til slutt møter Moder’n, så skjønner vi at eplet nok ikke faller langt fra stammen, som Fader’n sier.
Komedien Twigs - Hele hælvetes slekta har gått verden over siden den første gang ble vist på Broadway i 1971. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 kjent og husket. Nå kommer regissør Trond Lie tilbake til Hålogaland Teater (Cabaret i 2007 og Chicago i 2008) for å gi oss en herlig komedie på lyse vårkvelder.


Med: Guri Johnson, Kristian Fr. Figenschow, John Sigurd Kristensen
Regi: Trond Lie
Kostyme og mask: Cårejonni Enderud
Nordnorsk adapsjon og oversettelse: Ragnar Olsen


Forlag: Nordiska ApS - KøbenhavnKjøp billetter her