Jon Pål Indreberg Trio,

Narvik

09.04.2019 - 09.04.2019Kulturhuset, 09. april kl. 21:00

 

Norges beste og morsomste jazzmusiker gjester Narvik med trioen sin førstkommende tirsdag.

Baritonsaksofonisten John Pål Inderberg er blant de mest betydningsfulle jazzmusikerne i Norge. Gjennom sin lange og innholdsrike karriere har han turnert og gjort en rekke innspillinger med noen av verdens mest respekterte jazzmusikere, som Lee Konitz og Warne Marsh. Selv om listen over Inderbergs kreditter er lang, støtter hans bidrag spesielt mot Tristano-skolen, og en dyp og sjelden kryssing med nordisk folkemusikk.


Inderberg er født og oppvokst i Steinkjer, og med base i Trondheim har han gjort flere innspillinger med Konitz og Marsh, samt andre store internasjonale musikere som Chet Baker, Bob Brookmeyer og Chick Corea. Han var også et viktig medlem av Gil Evan’s fantastiske skandinaviske ensemble. Plater som Warne Marsh’s Sax of a Kind og Lee Konitz’s Steps Towards a Dream har plass som hjørnesteiner, ikke bare i norsk jazz, men også av Tristano-Skolens katalog og arv. I tillegg til å jobbe med mange store internasjonale musikere, har Inderberg hatt sitt største virke i Norge og jobbet med det som kan krype og gå av norske musikere.


John Pål Inderberg har for lengst satt sine klare spor i den norske jazzen. Med sans for et musikalsk spontant uttrykk, har han turnert i en årrekke og gledet publikum med leken musikalitet og mye humor. Med en fot i Nidelven og en fot i cooljazzen, har Inderberg rendyrket en sterk stemme som kombinerer det norske og det amerikanske på måter vi ikke har hørt før. I trio med Håkon Mjåset Johansen og Trygve Waldemar Fiske spiller de gamle låter, noen ganger med nye linjer, andre ganger med gamle vers, og ofte med alt i ett drag. Den norske folkemusikken får også en sentral plass i denne trioen, og de skriver musikk med inspirasjon fra begge sider av Atlanteren John Pål Inderberg Trio oser av spilleglede og formidler akustisk samspill på høyeste nivå.Kjøp billetter her