Sølvguttene med solister,

Narvik

29.11.2019 - 29.11.2019Narvik Kirke, 29. november kl. 19:00

 

Velkommen til en fantastisk førjulskonsert i Narvik Kirke med Sølvguttene og solister fra den Norske Opera; sopranen Eli Kristin Hanssveen, tenoren Thor Inge Falch og barytonen Yngve Søberg.

 

Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter. Når guttestemmenes unike klang fyller kirkehvelvet, støttet opp av dypere mannsstemmer, oppstår en stor kunstopplevelse for både tilhørere og utøvere.

Hver julaften når de et publikum på over 1 million når deres vises på NRK.

Vi er svært stolt over å kunne tilby vårt publikum her i Narvik en førjulskonsert med nettopp dette fantastiske koret sammen med stjernesolister fra den Norske Opera;  sopranen Eli Kristin Hanssveen, tenoren Thor Inge Falch og barytonen Yngve Søberg.

 

Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurranse ”Let the Peoples Sing». Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik.

 

Eli Kristin Hanssveen, sopran

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Violetta i La Traviata, Liù i Turandot, Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Kvinnen i Rolf Wallins opera Elysium, Musetta i La bohème, Nattens dronning i Tryllefløyten og de siste årene Pamina i Tryllefløyten. Hun brakdebuterte, som Cio-Cio San i Madama Butterfly på Oscarsborgoperaen og i 2018 startet hun sin egen festival,«Operafest Røykenvik».

 

Thor Inge Falch, tenor

Ballangsværingen er godt kjent for de fleste her i Narvik og det er alltid en stor glede å ønske han tilbake til byen. Siden 2002 har Thor Inge Falch vært fast tilknyttet Den Norske Opera og har her sunget roller som Bob Boles i Peter Grimes, Monostatos i Tryllefløyten, Eisenstein i J. Strauss’ Flaggermusen, Grev Boni i Kálmáns Csardasfyrstinnen, Baron Zeta i Lehárs Den glade enke og mange, mange flere.

Falch har også tolket tittelrollen i operaen Livet med en idiot ved Malmø Musikkteater og den kongelige opera i København i regi av Stein Winge, Bardolfo i Falstaff og tittelrollen i Kejsaren Jones ved GöteborgsOperan og under Ultimafestivalen i 2001.

Nylig gjestet han operaen i Frankfurt som Hauptmann i Wozzeck.

 

Yngve Søberg, baryton

Yngve Søberg er en ettertraktet konsertsanger og har gjestet med de store skandinaviske orkestrene.
Han har vunnet en rekke priser. Han har blant annet mottatt Ruud Wallenberg-stipendet flere ganger, og fikk den prestisjefylte Tom Wilhelmsens Opera og Ballett pris I 2012, samme år som han også fikk det store stipendet av Operaens Venner.

Høsten 2012 ble han fast medlem av solistensembelet ved Den Norske Opera & Ballett.

*****

Narvik barne og ungdomskantoriet under ledelse av Ingjerd Grøm vil også ha en rolle som gjesteartister under konserten. Lokale krefter, barna, skal ha en selvskreven plass i denne produksjonen.Kjøp billetter her