Arve Tellefsen/ Henning Kraggerud I SOLO OG SAMSPILL,

Tromsø

28.03.2019 - 28.03.2019Kulturhuset, Hovedscenen, 28. mars 2019 kl. 19:00

 

Norges mest kjente fiolinist, Arve Tellefsen, har spilt med «alle». Nå kan han også legge NOSO til lista – 60 år etter at han debuterte.

Det er mange år siden det ble avduket en statue av Arve Tellefsen i Trondheim. Allerede i 2005 ble han slått til Kommandør med stjerne av St. Olavs Orden, for to år siden ble han tildelt Hedersprisen under Spellemannsprisen, han er æresborger av Trondheim og har mottatt en lang rekke andre priser. I perioden 1977-81 var han konsertmester i Wiener Symphoniker i Østerrike.

I år er det nøyaktig 60 år siden han debuterte i Universitetets aula i Oslo! Over 40 egne plateutgivelser senere (samt enda flere deltakelser på andre plater) har han takket ja til Henning Kraggeruds gjesteinvitasjon – Kraggerud som er blant de aller ypperste fiolinister Norge har i dag.

Tellefsens platekatalog er usedvanlig allsidig, og spenner fra Beethoven til Arne Nordheim. I kveld skal vi blant annet få høre Tsjaikovskij (Serenade for strykere), mens Kraggerud spiller Solens datter med kammerorkesteret. I tillegg lover vi et spennende overraskelsesprogram med Tellefsen, Kraggerud og orkesteret.

Konserten inngår i abonnementsseriene Total og Ny & Nysgjerrig i Tromsø.Kjøp billetter her