Billy Cobham - Nordlysfestivalen,

Tromsø

31.01.2018 - 31.01.2018Kulturhuset, Verkstedet, 31.01.2018 kl. 21:00

 

Den amerikanske trommeslageren omtales ofte som verdens raskeste trommis, med en suveren teknisk beherskelse av trommesettet. 31. januar spiller han i Tromsø under Nordlysfestivalen.

På 70-tallet var han sentral med jazz-fusionbandet Mahavishnu Orchestra, ledet av John McLaughlin. Deres første plate «Inner Mounting Flame» skulle vise seg å bli en klassiker. I løpet av denne tiden begynte Cobham med studioinnspillinger med flere andre fusionartister, blant annet George Benson, Stanley Turrentine, Freddie Hubbard og Grover Washington jr.

Cobhams debutalbum «Spectrum» (1973), overrasket både Cobham og hans plateselskap da det lå som nummer én på Billboard Magazine jazzalbum-liste og på Top 200 Album-lista. Cobham er også kjent for sitt samarbeid med jazzlegenden Miles Davis, og bidro på flere av hans album, blant annet som perkusjonist på «Bitches Brew»-innspillingene.  

Den amerikanske jazzlegenden har med seg følgende besetning til Tromsø neste år:
Emilio Garcia (gitar) Steve Hamilton (keyboards), Christian Galvez (bass) og Camelia Ben Naceur (keyboards).

- Billy Cobham har en stor fanskare langt utover jazzmiljøet og vi ser fram til en fartsfylt konsert med en av verdens beste trommeslagere, sier Line Fusdahl, direktør i Nordlysfestivalen.Kjøp billetter her