D'ekkje Kunst,

Tromsø

12.10.2017 - 14.10.2017Kulturhuset, 12. 13. og 14 oktober kl. 19:30

 

Hvilket stjernelag i denne komedien!  

 
KUNST inneholder nesten alt - menn i mellom.


Det er kjøpt et moderne maleri til 950.000 kroner! Det er galskap sier den ene – det er Kunst sier den tredje, Og så er de i gang! Kanskje mest av alt handler dette om menn og vennskap og hvor mye man kan tåle av hverandre … og kanskje litt om kunst.


Og få ting kan gjøre folk så rasende - som kunst!


Stig Henrik Hoff: En av våre mest profilerte skuespillere. Han har oransje belte i Tea Kwon -Doo. Han er sønn av den norske kunstneren Trygve Hoff. Før han ble skuespiller, var han en kokk på restaurant Bagatelle i Oslo. Han mistet sine lillefinger på venstre hånd da han var 17 år. Han har snart spilt på alle teaterscener i Norge, han er svært aktiv i norske og utenlandske spillefilmer og TV-serier. Kommer fra Vadsø. I sin beste alder.


Jørgen Langhelle: En prisbelønt ledende norsk skuespiller på scenen, film og TV. Vi kjenner ham fra mini-seriene Torp og Torpedo samt hovedrollen i filmer som Kristin Lavransdatter, Elling, Jeg er Dina, Tyven, Tyven, Ulvesommer og en Folkefiende. Også fra oppfølgeren til «The Thing» av John Carpenter. Sist så vi ham på kino i den Nord Norske «Oscars Amerika» Kommer fra Sandnes. I sin beste alder.


Reidar Sørensen: Han er særlig kjent for sine mange roller i tv, bl.a. i seriene Affæren Anders Jahre og Thygesen, fikk Amanda prisen 1989 for fjernsynsfilmen Himmelplaneten. Han var Cato Isaksen i TV- seriene Slangebæreren og Drømmefangeren og Sørgekåpen og Nattsøster etter Unni Lindells romaner. Sørensen har markert seg sterkt i norsk film, bl.a. i Byttinger, Ti kniver i hjertet, Brent av frost, Etterfølgeren og 1732 Høtten. Kommer fra Hemnesberget. I sin beste alder.,


Sigurd (Stig Henrik Hoff) har kjøpt et maleri. Det er veldig dyrt. Det ser ut som  noe "dritt" ifølge Martin (Jørgen Langhelle). - Det er tosket å ville ha det på veggen! Yngve (Reidar Sørensen), på sin side, forsøker å mekle mellom vennene. Det viser seg å være en dårlig strategi!


YASMINA REZA


Yasmina Reza er ei av verdens mest spilte nålevende dramatikere. KUNST ble først spilt i Frankrike i 1984 og siden har stykket gått sin seiersgang verden rundt.
Stykket har vunnet alt som kan vinnes av prestisjetunge priser og blir regnet for en moderne klassiker.


Varighet: 
80 minutter
Kjøp billetter her