Faren,

Tromsø

03.05.2018 - 19.05.2018Hålogaland Teater, Scene Øst, 03.05.2018-19.05.2018, tir-fre kl. 20:00, lør kl. 18:30

Han bare tuller og surrer litt. Ordene glipper for ham og han føler seg bare litt forvirret. Han er bare gammel og husker ikke så godt lenger. Mye er gjenkjennelig i den svarte komedien Faren.
I stykket Faren av franske Florian Zeller fortelles handlingen slik at vi ser ting med eldre Andrés forvirrede øyne når han kjemper for å forstå en stadig mer uforståelig verden. Vi møter også datteren Anne som må balansere livet sitt mellom kjærligheten til sin far og kravene til sitt eget liv og forholdet til sin Pierre.

Fortellinger om eldre mennesker som mister grepet på grunn av Alzheimer finnes det mange av. Men å høre historien fortalt fra den gamles eget perspektiv, er nytt. I Faren snus forventningene stadig opp-ned og skaper nesten en thrilleraktig spenning. Til slutt er verken han eller vi sikre på om virkeligheten er virkelig.

Historien i Faren er gjenkjennelig og allmenn. Dette er beretningen om kjærlighetens grusomhet og om tålmodighetsgrenser, som stadig blir utfordret av at foreldrerollen blir snudd på hodet og kryper opp og knuser oss.  Forfatterens nennsomme bruk av humor gjør også sitt til at fortellingen treffer en kjent streng i deg, enten du er barn, barnebarn, venn eller livsledsager.

Kjøp billetter her