Finn Arve's Orkester - Flygel eller Fesk,

Tromsø

24.10.2019 - 25.10.2019Kulturhuset, Hovedscenen 24. og 25. oktober kl. 19:00

 

Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra? Hvordan kan det ha seg at landets første pop-idol kom fra Nord-Norge? Hva har Shakespeare og Banana Airlines til felles? 

 
Det er mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hvordan er forholdet mellom flygel og fesk i landsdelen vår? Kan vi snakke om en blanding av torsk og tango, hyse og habanera, sei og sang? Er korpsmusikk et nødvendig onde, og er det Prokofiev som har noe å lære av Banana Airlines eller omvendt?   


Hva om Oluf hadde vært komponist og han Lars en av Europas skarpeste pianister? Kanskje Raillkattlia hadde vært Tromsdalens svar på Troldhaugen. Flygel eller Fesk legger sjarken over musikkhistoriens fineste grunner og hiver bruket ut. Her blir det verbal og musikalsk galskap der ytringsfriheten blir benyttet i sin fulle spennvidde. "En vekslende symbiose mellom Sørbøes mer humoristiske innspill og fantastisk musikk fra laget av eminente musikere. Det var rett og slett underholdning til terningkast seks», skrev Vesterålens Avis etter en prøverunde med seks fulle hus før påske i fjor. Siden da har forespørslene strømmet på, og vi ser ingen annen utvei enn å mønstre på for å møte publikum fra Tromsø til Helgeland i høst. 


Vi stiller med et nordnorsk stjernelag av sceneaktører og musikanter! Pianist i stjerneklassen, fiolinist med doktorgrad, bassist med verdensry og hornblåsere som har spilt på festivaler fra Sibir til New York og Barcelona. Bak dem en trommis som vokste opp mellom to pauker og et klokkespill i Harstads militærkorps.

 

Finn Arve Sørbøe  Kristine Henriksen
Nils Anders Mortensen (klaver), Knut Erik Sundquist (bass)
Tor Johan Bøen (fiolin), Fred Glesnes (saksofon)
Anders Eriksson (trompet) 
Martin Lien (trommer)
Kjøp billetter her