Konsert med Silje Nergård med band,

05.12.2019 - 05.12.2019Teaterkafeen - Torsdag 05. desember kl. 22:00

 

Silje Nergaard relanserer julealbumet: ”If I Could Wrap Up A Kiss” 
 
 
En annerledes juleplate 
 
- Jeg ønsket å lage en annerledes juleplate, med jazzinspirerte sanger som passet inn i mitt eget musikalske landskap. Jeg har alltid vært glad i julen, men jeg har aldri satt musikk til den før. Det begynte som et overskuddsprosjekt og endte opp som en veldig personlig juleplate, sa Silje Nergaard da albumet ”If I Could Wrap Up a Kiss” ble utgitt i november 2010. Album ble svært godt tatt imot av publikum og kritikere. 
 
 ”If I Could Wrap Up a Kiss” i 2015 versjon inkluderer tre nye innspillinger. Silje spurte Jan Eggum om de kunne skrive en julelåt sammen, og det endte i den vemodige julesangen ”En liten klem”. Julen kan kjennes som et lykkepress for mange, og familieidyllen er ikke alltid slik man håper på. Dette blir kanskje årets tåreperse. Melodien er signert Silje og teksten skrevet av Jan. Silje har også hatt et stort ønske om å synge en duett med Karin Krog, Norges store jazz-ikon. Silje tok kontakt med Karin som svarte ja, og hun foreslo å gjøre en julelåt hun har skrevet med sin mann John Surman ”A Man, Woman and Child” . Her møtes to sterke vokalister fra hver sin generasjon, og Silje beskriver det musikalske møtet som både ærefullt og rørende.  Den siste nye låten på albumet er den vakre ”The Secret of Christmas”, en låt originalt skrevet for Bing Crosby på 50-tallet og senere fremført av bl.a Ella Fitzgerald og Julie Andrews. Silje har også denne gang med seg Helge Lien på flygel, Jarle Vespestad på trommer og Finn Guttormsen på bass, alle musikere i stjerneklasse som bidrar til å gi sangene et personlig preg.  
 
”If I Could Wrap Up A Kiss” er den musikalske julegaven til alle som ønsker seg litt upretensiøs julemusikk og med et jazzete og akustisk preg. Silje har satt sin egen signatur på fem av sangene, Karin Krog og Jan Eggum bidrar på to låter, og resten har hun funnet etter en langvarig skattejakt i gamle plater og minner. 
 
- Da jeg bestemte meg for å lage en juleplate i 2010 ønsket jeg også å komponere noen originale julesanger. Jeg måtte forske litt på hva som kjennetegner en god julemelodi for jeg hadde aldri gjort det før. Tittelsporet ”If I Could Wrap Up a Kiss” kom underlig nok til meg da jeg var ute og jogget en fin norsk sommerdag! Jeg tenkte at vi har mye mer enn vi trenger i all velstanden vår, vi har ikke behov for enda flere ting til jul, så hvorfor ikke pakke inn et kyss til den vi er glad i! Det er tid og omsorg vi trenger av hverandre. 
 
Silje pakker gjerne inn kyss til de andre låtskriverne på juleplata også. Her er både Paul McCartney, Joni Mitchell og Egil Monn Iversen representert. Silje prøvde å samle låter som ikke har vært spilt i hjel av andre artister, og tekstene er på både engelsk og norsk.  
 Kjøp billetter her