Nordens Paris,

Tromsø

25.01.2018 - 10.02.2018Hålogaland Teater, Scene Vest, 25.01.2018-10.02.2018, tir-fre kl. 19:30, lør kl. 18:00

Velkommen til en ellevill og melodramatisk komedie om noen samfunnstopper fra Tromsø som reiser til Paris for å lansere Nordens Paris. Alt i burlesk stil med Jo Strømgrens gjenkjennelige merke.
En overivrig ordfører (Ketil Høegh), en driftig forretningsmann med stort ego (Finn Arve Sørbø), en kvinne som drømmer om store forretningslunsjer og fine goodie-bags (Kristine Henriksen) og en amorøs glasskunstner (Trude Øines) reiser til syvende etasje i en fasjonabel leiegård tett ved Eiffeltårnet for å åpne Tromsøs ambassade til Frankrike. Målet er å selge Tromsø til franskmennene uten å måtte gå veien om Oslo eller plagsomme samer med reinsdyr. Nå gjelder det å selge hvalkjøtt fra Nord-Norge samt vin (!) fra Tromsø – til kresne franske ganer. Samene får vær så god finne sin egen måte å gjøre ting på, og det gjør de…

Og mens de selvutnevnte diplomatene på den tromsøske ambassaden venter på sine gjester, deriblant den franske presidenten og diverse ministre, går det meste som kan gå galt helt galt – og vel så det. Et forunderlig persongalleri av elskovssyke naboer, mistenkelige feiere, trekkspillere og sangere dukker opp og skaper et univers som er like ellevilt og uventet som det er morsomt og usannsynlig. Mindre forrykende blir det ikke av at plagsomme samer med reinsdyr og vakker musikk med ett skaper store diplomatiske problemer for Tromsø-delegasjonen.

Her vil så vel politikere, samfunnstopper og folk flest fra Tromsø kjenne seg igjen og le hjertelig av – og ikke minst med – de arme nordnorske utsendingene.

Kjøp billetter her