Ola Bremnes med Vokal Nord,

Tromsø

26.10.2019 - 26.10.2019Kulturhuset, Hovedscenen, 26. oktober kl. 19:00

 

«Viseklubben Spelt presenterer Ola Bremnes og Vokal Nord!  I fjor fikk vi en ny nordnorsk bokutgivelse på bestselgerlistene her i landet. Ikke en roman, med en sangbok! Ola Bremnes har samlet Nord-Norges fineste sanger i en bok. Her er alt fra Petter Dass’ hyllest til gud og natur, via Arvid Hanssens "sommarvind», til Moddi og Hekla Stålstrenga. på Kagge forlag, som i sin omtale skriver at det er "en bok som inspirerer til allsang og moro, til glede under midnattssol og i mørketid». At det er en nordnorsk trubadur som gir ut en slik bok er ikke overraskende. Det er et faktum at den nordlige landsdel i mange år har levert noen av de beste sangene, sangartistene og trubadurene vi har her i landet. Nå inviterer Ola Bremnes og Vokal Nord på en konsert, der utgangspunktet er «Nordnorsk sangbok».
Sangskriveren, forfatteren og kulturmennesket Ola Bremnes har lang fartstid. Han startet sin karriere i duo med sin søster Kari allerede i 1980. Deres første album har samme tittel som Ola sin aller første egenkomponerte visemelodi. Teksten til Folk i husan ble skrevet av Ola og Kari sin far Ole H. Bremnes, så man kan kanskje si at det var han som satte det hele i gang. I de 35 årene som har gått siden har Ola utviklet seg til å bli en av landets mest etterspurte visekunstnere. Han har skrevet ikoniske sanger som f.eks. Sang til byen, Sola, Jordmorsang, Båtbyggar Jo, Mannen i ausa og Har du fyr. I tillegg har han bidratt med tekster til utallige forestillinger og bøker, og samarbeidet med musikere, skribenter, billedkunstnere og kor over det ganske land.
Kammerkoret Vokal Nord ble startet i Tromsø i 1997, da en gruppe sangere kom sammen for å danne et nytt vokalensemble. Flere av dem hadde sunget sammen tidligere i forskjellige prosjektkor, og hadde som felles anliggende å skape et kor som skulle løfte vokalmusikken i den nordlige landsdelen opp på internasjonalt nivå. Fokuset var til å begynne med barokk og annen europeisk tidligmusikk, men ganske snart ble også samiskinspirert moderne musikk en del av korets profil.  
Vokal Nord har høstet stor anerkjennelse gjennom mange år, og omtales som et av Nord- Norges fremste vokalensembler. Koret ble i 2007 nominert til Nordisk Råds Musikkpris. Fra 2015 er koret et uttalt satsningsområde fra Norsk Kulturråd, i godt selskap med Solistkoret, Nidaros domkor, Edvard Grieg kor mfl. Mer info: http://www.olabremnes.no og http://www.vokalnord.no»


 
Kjøp billetter her