Operagalla 2019,

Tromsø

05.01.2019 - 06.01.2019Kulturhuset, 05. og 06 januar.

 

Også i år starter vi året med en skikkelig fest. Operagallaen vår har blitt en tradisjon svært mange setter pris på, og hvilke solister vi har med oss på turné i Nord-Norge denne gangen!


Den norske sopranen Mari Eriksmoen er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo, Conservatoire national supérieur de musique et de danse i Paris og Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2006 og har hatt engasjementer i både Norden og på de store scenene i Europa, med opptredener både radio og fjernsyn.


I 2005 vant hun kammermusikkprisen i International Lied Competition for Youth i Tyskland og i 2009 mottok hun De unges Lindemannpris. I oktober 2010 fikk hun svært gode kritikker for rollen som Zerbinetta i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss ved Theater an der Wien, og i 2011 ble hun tildelt Statoils talentstipend.


Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo studerte ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, og gjorde sin debut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d'Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm. Hun er en meget etterspurt konsertsanger og blant mange høydepunkter kan nevnes en konsert til ære for Plácido Domingo i Amsterdam, opptreden på den årlig Richard Tucker-gallaen i Carnegie Hall i New York og en konsertant fremføring av Wagners opera Parsifal med City of Birmingham Symphony Orchestra. 


I august 2011 vant hun 2. plass i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og i juni 2015 representerte hun Norge i verdens største sangkonkurranse; BBC Cardiff Singer of the World.Den amerikanske tenoren Eric Fennell reiser verden over og er en svært ettertraktet sanger. Han debuterte da han steppet inn som Rodolfo i Puccinis La Bohéme under Glimmerglass Opera Festival. Denne muligheten førte ham til The New York City Opera, hvor han sang i seks sesonger og gjorde 13 roller.


Senere har han gjort roller på Broadway, Deutsche Oper i Berlin, San Francisco Opera, Boston Lyric Opera, Seattle Opera, Washington Concert Opera, Deutsches National Theater Weimar og på mange andre scener verden over.  


Mange opplever operagallaen tidlig i januar som et musikalsk og sosialt høydepunkt for året, og denne kvelden får du høre klassikere fra kjente operaer.


Dirigent blir Arktisk filharmoni-venn Eivind Gullberg Jensen, en av få norske dirigenter med stor internasjonal karriere – og musikerne han dirigerer er som alltid under Operagalla vårt eget symfoniorkester.


Konserten inngår i abonnementsseriene Total, Mezzo og Ny & Nysgjerrig i Tromsø og Full Storm, Liten Storm og Ny & Nysgjerrig i Bodø.Les mer om abonnement her.Kjøp billetter her