Vinduer,

Tromsø

06.03.2018 - 17.03.2018Hålogaland Teater, Prøvesalen, 06.03.2018-17.03.2018, tir-lør kl. 19:00

“Vinduer” hadde premiere under Heddadagene i Oslo i 2017. Det førte til at Dagbladet rullet seks på terningen! "Vinduer" er en fortelling om forflytning, enten den er frivillig eller tvunget. Det handler også om viktigheten av å bli forstått og å gjøre seg selv forstått.

Klokken er 16:07. Det er februar og året er 2019. I korte glimt hører man stemmer fra en seng i Buenos Aires, fra en søppelfylling utenfor Paris, fra en stue I Karasjok, fra en strand ved Fukushima, fra et bad I USA og fra en containerhavn I Afrika. Vi hører unge stemmer som vil vekk, videre og fremover.

I “Vinduer” møter vi unge mennesker som alle har forskjellig geografisk og kulturell bakgrunn. Vinduer åpnes til en verden uten klare grenser, men som likevel har gamle grenser som skaper begrensninger.

Ideen om «Vinduer» ble født i 2008. Den argentinske forfatteren Veronica Salinas bosatt i Norge hadde vært på besøk i Buenos Aires. Der hadde hun besøkt broren sin og hans anarkistiske venner. Forut for at hun møtte dem hadde hun betraktet anarkisme som en fordums og romantisk tanke, men hun oppdaget raskt at anarkisme er mer levende enn noen sinne for broren og hans venner.

En måned senere kom Salinas tilbake til Oslo hvor hun leste at mer enn 4000 mennesker hadde meldt seg på for å bli med i Paradise Hotel. Samme uke fikk hun en telefon fra broren sin. Brorens bestevenn var meldt savnet. To uker senere ble bestevennen funnet, med to skudd i hodet.

Dette satte i gang en lang rekke tanker i hodet til Veronica Salinas.

«Vinduer» er en samproduksjon mellom Veronica Salinas, Hålogaland Teater og Det samiske nasjonalteatret Beaivváš. “Vinduer” har urpremiere i Oslo i juni under Heddadagene 2017. Forestillingen kommer til Hålogaland Teater i 2018.

 Kjøp billetter her